Ngarep > Kabar > Warta Industri

Ngekspor mobil bekas wis dadi tren populer

2023-11-07

Ing taun-taun pungkasan, ekspor mobil anyar bekas wis dadi tren populer, utamane ing negara-negara berpendapatan rendah. Kanthi larang regane mobil anyar, sawetara negara luwih seneng ngimpor kendaraan sing rada digunakake saka negara maju sing duwe peraturan safety lan polusi sing luwih ketat. Akibaté, akeh wong sing entuk manfaat saka industri sing berkembang iki.


Salah sawijining negara sing ngalami paningkatan impor kendaraan bekas yaiku Kenya.Miturut data paling anyar saka Kenya Revenue Authority, jumlah mobil bekas sing diimpor menyang negara kasebut mundhak 13,5% ing kuartal pertama 2021 dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Tren kasebut dijangkepi bakal terus ing sisa taun amarga kasedhiyan mobil bekas sing murah ing pasar global.


Pasar kanggo mobil anyar bekas diprediksi bakal tuwuh ing taun-taun sing bakal teka, kanthi akeh negara sing ndeleng minangka pilihan sing cocog kanggo wargane. Uni Afrika, contone, wis nyetel rencana kanggo duwe paling sethithik 50% mobil ing dalan dadi listrik ing taun 2040. Rencana ambisius iki ngarahake ngurangi jejak karbon ing bawana, sing saiki dadi paling murah ing donya. .Nanging, biaya mobil listrik anyar sing dhuwur tegese akeh negara kudu ngandelake ngimpor mobil listrik bekas saka negara sing luwih maju.


Nalika tren kasebut katon migunani kanggo negara-negara berpendapatan rendah, nanging uga prihatin babagan keamanan kendaraan impor. Mobil sing diimpor bisa uga ora nyukupi spesifikasi teknis sing dibutuhake dening pamrentah lokal, sing bisa nyebabake risiko safety dalan. Kanggo ngatasi masalah iki, sawetara negara wis ngenalake peraturan kanggo mesthekake yen kabeh mobil sing diimpor memenuhi standar safety lan emisi tartamtu.


Pungkasane, ekspor mobil anyar bekas dadi industri utama ing pirang-pirang negara, nyedhiyakake kendaraan sing terjangkau kanggo warga berpendapatan rendah. Nalika uneg-uneg babagan safety lan dampak lingkungan tetep, tren kasebut bakal terus tuwuh ing taun-taun sing bakal teka. Nalika pasar global kanggo kendaraan bekas terus berkembang, luwih akeh kesempatan kanggo bisnis lan konsumen bakal muncul.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept